Történetünk

A Ceramicx-ot 1992-ben alapította Frank és Gráinne Wilson.

A cég kerámia infravörös fűtőbetétek tervez és gyárt, illetve ezeket használó berendezéseket, hőkezelő kemencéket indusztriális és kereskedelmi célra. A Ceramicx termékei és berendezései széles körben alkalmazhatóak, így például a csomagolóiparban, az autóiparban és a repülőiparban sok egyéb terület mellett.  Előszeretettel használják hőformázáshoz, előformázáshoz, nyomásformázáshoz, forrasztáshoz, szárításhoz, és sok más egyéb ipari folyamatokhoz. A cég a kezdeti induláshoz képest sokat erősödött, folyamatosan haladt a visszalépő integráció kialakítása felé a gépek és berendezések vonatkozásában. Cégünk az áru 98%-át exportálja több, mint 80 országba. Az elsődleges nemzetközi piacok közt szerepel Németország, az Egyesült Királyság, Amerika, Oroszország, Törökország, India és Kína.

Az elmúlt 10 évről elmondható, hogy a Ceramicx folyamatosan növekszik, átlagosan évi 15%-kal az előzőhöz képest. Így tudott létrejönni a kutatás-fejlesztés részleg, melynek célja, hogy a Ceramicx egy az egyben tudja biztosítani partnereinek a különböző megoldásokat, alkatrészeket, és az épített berendezéseket.

2017-ben a Ceramicx újabb fordulópontot ért el a telephely kibővítésével. Új irodahelységek, tágasabb tér a berendezések építéséhez, és tiszta környezet segítik és viszik előre a céget.

Ceramicx original building
1992 Front of original building (L-R) Frank Wilson Sr., Frank Wilson (M.D), Henry Crowe (Franks Uncle) in front of original building.
Ceramicx new building
2018 View of Main Entrance to building and Visitors Carpark
Ceramicx History: tree planting
1995 Opening of Ceramics. (L-R) Grainne Wilson, Jim O’ Keefe T.D, Paddy Sheehan T.D, Michael Friel (Enterprise Ireland), Frank Wilson (M.D), Frank Wilson Sr., Minister Richard Bruton (Minister for Enterprise & Employment).
Ceramicx History: building
2009 View of main drive up to factory.
Ceramicx History: machine operator
1994 Engineering Area
Ceramicx History: machine operator
2010 Engineering Area
Ceramicx new building
View of Factory from road entrance 2018
Frank and Gráinne Wilson
2018 Frank and Grainne Wilson in their office.
Ceramicx History: production floor
2018 New production area

Infravörös fűtési megoldásra van szüksége?

Kérje árajánlatunkat az alábbi elérhetőségeinken.

Hírlevél feliratkozásHírlevél feliratkozás

Email*
Név*
 

Bejelentkezés

Signup

Register