Lehetőségek

Abból fakadóan, hogy a Ceramicx világviszonylatban is vezető szerepet tölt be az infravörös fűtéssel kapcsolatos iparágban; a cég mindenre kiterjedő, házon belüli kapacitással rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy Önnek teljeskörű, totális lefedettséget jelentő szolgáltatást tudjon nyújtani, melybe minden aspektus beletartozik a K+F-től és a CAD/ CAM tervezésen fogva egészen a teljes terméktesztelésen, illetve gyártáson át a rendszerépítésig bezárólag.

Abból adódóan, hogy a teljes infravörös folyamatot „egy tető alatt” le tudjuk bonyolítani, képesek vagyunk Önnek olyan termékkel szolgálni, melyet a legmesszemenőbbig ismerünk, melynek teljes mértékű visszakereshetősége van és mely vonatkozásában teljes mértékű felelősséget vállalunk.

Kérjük, tájékozódjon részletesebben arról, hogy hogyan is működnek a folyamataink!

Ceramicx Capabilities

Gépesítési háttér

Ahogy vállalatunk növekedésnek indult, úgy szélesedtek a rendelkezésre álló gyártási lehetőségeink is. Jelen pillanatban a legkorszerűbb gépesítettséggel, melynek kvalitásai és skálája is irigylésre méltó, állunk az Önök rendelkezésére. Amellett, hogy jelentős mértékben fektetünk be Kutatás-Fejlesztés laboratóriumunkba, valamint a legkorszerűbb iparvezető CAD/CAM szoftverekbe, folyamatosan bővítjük a már meglévő kulcsfontosságú ipari berendezéseink listáját, melyek közé az alábbiak sorolhatók:

  • Guillotine
  • Élhajlító
  • Lukasztógép
  • CNC esztergáló és forgácsoló
  • Daráló
  • Huzalos EDM gép

Ezen folyamatos befektetéssorozatnak köszönhető, hogy mindenkor képesek vagyunk a legmagasabb színvonalú gyártás biztosítására, illetve így kezeskedhetünk afelől is, hogy ezen képességünk a jövőben is megmarad. Emellett rugalmasan tudunk ügyfeleink számára teljes rendszereket tervezni, valamint legyártani, mely folyamatok során fűtési rendszerével kapcsolatosan minden követelménynek, igénynek képesek vagyunk megfelelni.

Célunk mindig is az volt, hogy a gyártási folyamat minden fázisában olyannyira önfenntartók legyünk, amennyire csak lehetséges. Emellett, abból adódóan, hogy minden aspektust képesek vagyunk házon belül irányítani, lehetőségünk nyílik arra is, hogy minden saját gyártású cikkünk vonatkozásában a lehető legmagasabb minőséget szolgáltassuk. Ezzel egyidejűleg pedig áttételesen csökkenthető azon időtartam is, amíg ügyfeleinknek a készterméket át tudjuk adni.

Terméktesztelés

Minden kerámia és kvarc alapú közepes hullámhosszal rendelkező, általunk gyártott fűtőelem – mielőtt vevőinkhez leszállítanánk – szigorú végső tesztelésen esik át.

Egy automatizált tesztelősor alkalmazásával, a vizsgálatok alá kerülő elemek számos elektromos és hő tesztelő állomáson mennek keresztül azért, hogy a lehető legmagasabb minőségi illetve biztonsági szint garantálható legyen.

Ceramicx Test Machine

 

Minden elem először dielektromos erősséggel kapcsolatos biztonsági teszten esik át, melyet elektromos ellenállásmérés követ. Az ellenállásos teszt szavatolja, hogy minden elem megfelelő áramerősséget generál, amikor az előre megszabott feszültség hozzárendelése megtörténik. Ezt követően az elemek terhelési tesztje következik, majd a hőreakciók mérésére kerül sok, mely kivitelezésére infravörös hőképes kamera segítségével kerül sor.

Mérési adatok kerülnek rögzítésre, majd meghatározott paraméterekkel vetjük őket össze, melynek célja a megfelelő minőség és egyezőség (konzisztencia) biztosítása. Minden olyan elem, mely megfelelő eredményt produkál a tesztelési eljárás során, azt vonatkozó adataik felsorolásával jelöljük meg és az adott termék ezzel egyidőben egy egyedi sorozatszámot is kap. Ezt a számot, a mérési adatokkal és a teszteredményekkel egyetemben a kereshető Anyakönyvi Kivonat (Birth Certificate) adatbázisába iktatjuk, mely adatbázis minden tesztelt rész vonatkozásában 100%-os nyomonkövethetőséggel rendelkezik.

Új és nem sztenderd termékfejlesztés

A Ceramicx az ipari szabványoknak megfelelő kerámia alapú, valamint kvarc alapú illetve kvarc volfrámos / kvarc halogénes elemek széles spektrumát kínálja. Bizonyos folyamatfűtéses alkalmazások esetén azonban előfordulhat, hogy olyan elemek beiktatása is megkívánt, melyek kívül esnek a megszokott skálán. Ennek az adott fűtendő tárgy mérete vagy alakja is lehet az oka, de előfordulhat olyan eset is, ahol az adott terület vagy a testet körülvevő, épített burkolat fizikai korlátosságai rejlenek a háttérben.

Ceramicx Capabilities

Házon belüli átfogó kapacitásunknak köszönhetően, lehetőségünk van személyre szabott megmunkálási folyamatok, valamint gyártási öntőformák tervezésére, fejlesztésére valamint kivitelezésére is egyaránt. Mivel kerámia és kvarc alapú fűtőelemek is szerepelnek széles termékskálánkban, így gyártásunkat úgy tudjuk kivitelezni, hogy az szinte bármilyen alkalmazáshoz illetve munkakörnyezethez illeszkedni képes. Amennyiben speciális igényekkel rendelkezik; további személyre szabott, illetve nem sztenderd infravörös elemekkel kapcsolatos információkért, kérjük lépjen kapcsolatba velünk!

Anyagvizsgálatok

Ceramicx Capabilities

Minden anyag folytonos és átfogó tesztelésére tesztelő laboratóriumunkban napi szinten alapvetően kettő fő területen kerül sor:

Ügyfelek kérésére történő tesztelések

Ügyfeleinknek lehetőségük nyílik arra, hogy adott anyagból egy kisebb minta tesztelését kérhessék, annak érdekében, hogy megállapíthassák, az anyag milyen hőátvevő illetve hőátalakító tulajdonsággal rendelkezik, amikor hősugárzás éri. A vonatkozó tesztek megmutatják:

  • A sugárzó optimális típusát – hogy rövid, közepes, vagy hosszú hullámhosszúra van-e szükség
  • Az ideális sugárzó és anyag közti távolságot
  • Az anyagok sugárzásvezetési és átadási hatásfokát, mely a test anyagára vonatkozó hőgradiensen alapul.

Ez az információ alapvető fontosságú, amikor egy specifikus anyag használatának bevonásával történő fűtőlemez/ fűtőkemence tervezésére kerül sor.

Olyan irányú tesztelés kivitelezése, mely összehasonlítja, vagy mennyiségileg határozza meg az összevethető teljesítményeket.

Gyakran referenciaanyag kerül felhasználásra, amikor sugárzók teljesítményeit szeretnénk összehasonlítani. Például, ha enyhe módosítást eszközölünk a saját FTE vagy FFEH elemeink vonatkozásában, azon indíttatásból, hogy javítsunk a teljesítményükön, akkor az elemeket referenciaanyag fűtésére használjuk fel, melyen keresztül a kapott eredmények alapján kellő bizonyossággal meg tudjuk határozni, hogy a teljesítmény valóban javult-e.

Miközben annak érdekében, hogy ez igazolást nyerjen, számos egyéb teszt végrehajtására kerül sor. Egy adott anyag vonatkozásában a sugárzó hatékony fűtésének képessége jó mutatószám azzal kapcsolatban is, hogy milyen is a teljes körű teljesítmény. A referenciaanyagok akkor is felhasználásra kerülnek, amikor riválisok releváns sugárzóit hasonlítjuk össze a Ceramicx gyártmányaival.

A Comeragh Composites-al együttműködésben, a Ceramicx-nak oly módon sikerült rámutatnia a sugárzó hő használatának előnyeire – szembeállítva a kompozit iparágban alkalmazott konvencionális konvektív fűtési megoldásokkal – ,hogy olyan rendelésre gyártott, autoklávon kívüli kemencéket alakított ki, melyeket kimondottan a bővülő piachoz mérten fejlesztettek.

Porsajtolás

Annak következtében, hogy saját porsajtolásos kapacitást tudhatunk magunkénak, mely átfogó gyártási integrált üzletpolitikánk szerves részét képezi, lehetőségünk nyílt arra, hogy kiegészítőket, valamint egyéb komponenseket is házon belül legyárthassunk. Jelenleg már van lehetőségünk arra is, hogy olyan specifikus Stealite kerámiás porsajtolásos komponenseket, mint gyöngyöket és kapcsoló blokkokat gyártsunk le, melyek felhasználhatók magas hőmérsékleten zajló infravörös fűtésű applikációkhoz, Dorst 6-Ton, 15-Ton, és 30-Ton megjelölésű gépeinkhez.

Ceramicx Capabilities

Kiváló mechanikai erejéből, jó dielektromos adottságaiból, valamint magas hőmérsékletnek történő elállóságából (egészen 1000°C-ig) adódóan, a Steatite kerámia por nagyon gyakran a legmegfelelőbb választásnak bizonyul, mikor elektromos szigetelők gyártására kerül sor.

Leggyakrabban olyan alkalmazásoknál kerül bevetésre, ahol magas hőmérsékletű szigetelőre van szükség. Mindamellett kitűnően működik hideg kapcsolású alkalmazások esetén is, valamint rendkívül jó szigetelő magas feszültség jelenlétében is.

Ceramicx Infravörös Fűtéses Megoldások

Speciális alkalmazásokhoz illetve anyagok teszteléséhez képesek vagyunk szinte bármilyen tervezéshez és specifikációhoz ipari volumenű infravörös kemencéket építeni. Széleskörű tudásunknak, szakértelmünknek és az alkalmazott mérnöki tudományokban illetve fűtésépítési fejlesztésekben szerzett tapasztalatainknak köszönhetően, az általunk legyártott kemencéket egyedi kivitelezésben kerülnek kialakításra, mely révén precízen tudjuk kielégíteni ügyfeleink mindennemű igényét, legyen akár szó rövid, közép, vagy hosszú hullámhosszal operáló fűtőelemekről is.

Minden személyre szabottan tervezett kemence, illetve fűtőberendezés esetén a hullámhossz kiválasztása teljes mértékben az adott folyamattól függ, azonban az installált teljesítmény mindig a Ceramicx által alkalmazott „Annyi, amennyi szükséges, de a lehető legkevesebb” házon belüli specifikációs szabály szerint történik. További, a személyre szabott ipari kemencékkel, valamint folyamatokat fűtő rendszerekkel kapcsolatos információkért, valamint átalakításokkal, átépítésekkel illetve fejlesztésekkel kapcsolatos hírekért; kérjük, látogasson el Infravörös Fűtéses Megoldások (Infrared Heating Solutions) weboldalunkra!

Infravörös fűtési megoldásra van szüksége?

Kérje árajánlatunkat az alábbi elérhetőségeinken.

Hírlevél feliratkozásHírlevél feliratkozás

Email*
Név*
 

Bejelentkezés

Signup

Register