Rövidhullámú infravörös sugárzó előmelegítéshez és szárításhoz

Több, mint 40 éves tapasztalattal, a QS Group a nemzeti és a nemzetközi vezetője is az automatizációs iparágnak. A cég székhelye az olasz Cerreto d’Esi, milánói és anconai gyártó egységekkel. A QS olyan ipari komponenseket gyárt, amiket a háztartásigép-gyártók használnak a fémlemez, műanyag és habfeldolgozó rendszerekhez és formákhoz.

Konzisztens előmelegítési folyamat

Az évek során a QS népszerűvé vált az autóiparban, az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, a vegyiparban, és a gépiparban szerzett tapasztalataik által. Ugyanakkor a háztartási termékek gyártása terén végzett munkájuk kulcsfontosságú a sikerhez, ami a globális piaci jelenléthez segítette hozzá a céget.

A QS az alkatrészgyártás részeként a konzisztens és a gyors melegítési eljárásokra támaszkodik. A cég egy másik olasz cégnek köszönhetően figyelt fel a Ceramicxra: nekik szállítottak az igényeiknek megfelelő fűtési megoldásokat sztenderd és egyedi elemekkel a gyorsaság és a hatékonyság növelésének érdekében.

Az elmúlt évben a QS a Ceramicx segítségét kérte rövidhullámú egyedi kialakítású előmelegítő, és számos szárító berendezéshez.

Egy nagyobb, egyedi melegítőrendszer

A QS-nek szüksége volt egy nagyobb, egyedi kialakítású előmelegítő rendszerre a műanyag részlegen. Mint a szektor vezető vállalata, a QS Group tapasztalt mérnökei pontosan tudták, mire van szükségük. A technikai leírások és a rajzok alapján a kemencének magasabb konzisztenciát kellene elérni mind a felfűtési időben, mind pedig a két különböző anyag hőmérsékletének elérésében.

Ismerve a Ceramicx infravörös technológiájának képességeit, a QS választása az egyedi rövidhullámú kvarc halogén csőre esett, ami a két panelen 180°-ban arany bevonattal van ellátva. Az egyedi alumíniumozott acél reflektorokkal a sugárzás hatékonysága eléri a maximumot.

A Ceramicx mérnökei kidolgozták a kemence rajzait, a teljes gyártási ütemezéssel, majd a tesztelést követően, minden készen állt a QS Group végleges jóváhagyására.

Panelek száma 2 (fölső és alsó)
Teljesítmény 91kW / panel
Elemek rövidhullámú QHS / 3500W / 400v / 870/800mm / 180°-ban aranyozott
Elem végződések FCB
Keret rozsdamentes acél
Külső váz alumínium
Elektromos csatlkaozás 3 x 3m hosszú flexibilis fémvezeték
Súly 120kg

Sztenderd és egyedi elemek

A Cearmicx nem csak a sztenderd infravörös elemeket szállítja rendszeresen a QS-nek, de már több előmelegítő kemencében is segítettek. A Cearmicx továbbra is beszállít egyedi és sztenderd termékekből is a hatékony szárítás és keményítés érdekében.

A kvarc halogén fűtőcsövekkel felszerelt, rövidhullámú, gyors infravörös szerelvények biztosítják a QS számára a precíz hőmennyiséget a bitumen-alapú zajcsillapítók kikeményítéséhez a mosogatógép gyártásánál. Ehhez egyedi variációkat kínáltak a FAST IR 305 és FAST IR 500 termékekhez.

Termékeik sokoldalú felhasználása mutatja, hogy a QS és más vásárlók is tudják, hogy a Ceramicx termékeinek felhasználása mennyire rugalmas. A Ceramicx örömmel dolgozik együtt a QS Group-pal és más gépgyártó ügyfelekkel az infravörös fűtési technológia fejlesztésében.

Bejelentkezés

Signup

Register