0

Üvegformázó kemence

A Ceramicx tervezett és épített egy egyedi infravörös kemencét egy üveggyártással foglalkozó amerikai vásárlónak.

Az elképzelés egy olyan kemence volt, amivel a kutatás-fejlesztés is lehetséges, mivel a melegítendő anyag egy speciális üveg, amit a melegítést követően hajlítani kell. Így a jövőben akár komplexebb formákat is kialakíthatóak lesznek.

Mint ahogy a megrendelőnek, úgy a Ceramicx-nak is teljesen új terület volt ez. A szükséges hőmérséklet 900°C volt, nagyon kicsi toleranciával, mert csak így volt elérhető a kívánt eredmény. 9 fűtési modult és 2 bemeneti modult alakítottak ki a Ceramicx tervezői. Ezek a modulok egymás mellé, sorban lettek elhelyezve annak érdekében, hogy a kellő hőmérsékletet biztosítani tudják.

Minden egyes fűtőegység speciális kialakítású gyors, közepes hullámú wolframszálas fűtőbetétekkel van szerelve, így egy modul 11 kW teljesítménnyel képes hőt leadni. A célforma eléréséhez az anyag keresztül megy a modulokon, és a végén megkapja a kívánt görbét.

A Ceramicx a kemencét az adott helyszínen telítette, és speciális szigetelőanyagokat használt annak érdekében, hogy megteremtsék az ideális környezetet az üvegtermékek tolerancia értékének megfelelően.

Kemence kerete:

Rozsdamentes acél

Fűtőberendezés Típusa:

Kvarc volfrám csövek 1000W 240V

A 11 modul teljes hossza:

4.947m

Hőtermelése:

11kW per modul

Miután a kemence kész lett, a megrendelő meglátogatta a Ceramicx gyárát, hogy elvégezhessék a gyári átvételi vizsgálatokat. Ezt követően már indulhatott is a munka.

Bejelentkezés

Signup

Register