Hőformázó berendezés fejlesztése épületszigetelés előállításához

Egy vezető hőszigetelést gyártó angliai és ír székhelyű cégnek volt szüksége egy sokkal hatékonyabb berendezésre hőformázáshoz.

Az Xtratherm széles választékkal látja el az építőipart, és a minőség és a hatékonyság jegyében döntöttek a Ceramicx mellett, hogy egy megbízhatóbb hatékonyabb, egyedi tervezésű berendezést készítsenek.

Hőformázó eljárás

Az Xtratherm 1986 óta vezető cég mind a szigetelőanyagok fejlesztésében és gyártásában. Termékeikkel segítik az építőipart, hogy jobb szigetelésű, és energiahatékonyabb épületek épülhessenek. Így lettek az egyik elsődleges beszállítója a padlók, falak, és tetők különböző szigetelőanyagainak.

A helyszíni gyártás kulcsfontosságú folyamata a hőformázás, hogy egyes termékek előformázottak legyenek. A speciális üreges falú szigetelőblokkok úgy lettek tervezve, hogy beépítéskor ne csússzanak el, egy másik speciális blokk arra lett tervezve, hogy kiszorítsa a nedvességet, de mindnek védenie kell szél és eső ellen.

Ezen termékek gyártása során az Xtratherm nagymértékben támaszkodik a helyben történő hőformázáshoz. Így jutottak el végül a Ceramicx-hoz azzal a megkereséssel, hogy készítsenek nekik egy egyedi berendezést, ami kiválthatja a régit.

Ceramicx a hatékonyság és a megbízhatóság jegyében

A Ceramicx már korábban is szállított az Xtrathermnek infravörös fűtőbetéteket, így a partnerség már megvolt. Az Xtratherm tapasztalt csapatával együttdolgozva egyszerű volt felvázolni a fő problémákat az akkori rendszerükben, és azok alapján olyan tervrajzokat és leírásokat készíteni, amik alapul szolgálhatnak az új hőformázó rendszerhez.

További kutatások és fejlesztések után a végleges tervek jóváhagyásra kerültek. Az ügyfél igényeit tökéletesen sikerült feltérképeznie és kiviteleznie a Ceramicx csapatának: minőségi, és hatékony berendezést építettek.

A Ceramicx infravörös technológiája nem volt idegen a megrendelőnek. Az Xratherm által választott 132 db SFEH, 22×6-os elrendezésben kulcsfontosságú volt az új kivitelhez. A felmelegedési idő rövidebb, az SFEH elemek energiahatékonyabbak, és diffúzan sugároznak. Hogy ezt a sugárzást növeljék, alumínium reflektorokat használtak, amikkel hatékonyabb a melegítés.

Össz teljesítmény 52.8kW
Méretek 3,330mm x 900mm
Elem típusa SFEH 400W / 230V fekete x 132 (22 x 6-os blokk)
Keret SS304
Reflektorok Ceramicx alumínium borítású plattírozott acél reflektorok
Hátsó fal Perforált alumínium 4 darabból (1.5 mm vastag)
Elektromos csatlakozás 10m flexibilis fémvezeték és plusz 500mm vezeték

Az új, igényekhez alakított hőformázó rendszer biztosítja a szükséges minőséget, megbízhatóságot és hatékonyságot, megőrizve a szükséges gyártási kapacitást és az állíthatóságot, ahogyan azt a megrendelő kérte. Az új berendezéssel csökkent a karbantartási munkálatok száma és az állásidő is, így a gyártás folyamatos, és még növekedett is.

Bejelentkezés

Signup

Register