0

Kárpit lemez hőformázása

Egy brit stratégiai autóipari beszállító cég azzal kapcsolatosan kereste fel a Ceramicx-ot, hogy hőformázó berendezés fejlesztésében kérjen segítséget. Termelékenységhez kapcsolódó ügyekről volt szó. Pontosabban hőállandóságra vonatkozó olyan megoldást kerestek, mely révén lehetőség nyílhat a termékek megfelelő konzisztenciájának és sorozatgyártásának biztosítására. A minőség és a termelési eredmény minden gyártást végző létesítmény számára két kiemelt alappillért jelent, melyből az következik, hogy ha lehetőség nyílik ezen tényezők fejlesztésére, úgy abból a gyártóegység költséghatékonyság, valamint munkahelyi légkör (általános hangulat) vonatkozásában is jelentősen profitálhat.

A Ceramicx-nak az infravörös technológia alkalmazásával olyan rendszert sikerült fejlesztenie és személyre szabnia, mely révén a rendszerben a folyamatba bevont anyagok, a hőfok, a teljesítmény, valamint az időtényezők is optimalizálásra kerültek.

A Ceramicx egy felső és alsó infravörös fűtőrendszert tervezett és épített meg, mely kivitelezéséhez HTE hosszú hullámhosszal rendelkező kerámia infravörös sugárzót használt.

A megbízó összesen 18 kontrolzónát határozott meg és minden fűtőrendszer pereme HTE 300W-os kerámiából készült.  Mindez annak érdekében történt, hogy a széleken előforduló veszteségeket minimalizálni lehessen. A fűtőkemencerendszer fő jellemvonásai a következők:

Kemence kerete: Rozsdamentes Acél Box Szekció
Reflektorok: Speciális Alumínium Acél
Felső elem típusa: Hosszú hullámhosszal bíró kerámia infra HTE
Alsó elem típusa: Hosszú hullámhosszal bíró kerámia infra HTE
Maximális működési hőmérséklet: 250°C (Elem hőfoka)
Vezérlő: Siemens S7 1500
Vezérlő típusa: 36 zónás zárt hurkú szabályozás T/C k visszajelzéssel
Vezérlés visszacsatolása: Kerámia infrasugárzóba beépített K típusú hőelem
Lap hőmérsékletének nyomon követesé: Pirométer
Teljes fűtőteljesítmény: 124kW
Kemence mérete: 2.08m x 1.80m

 

A feladat egy az autó belső terében található kárpit hőformázása volt – jelen esetben egy csomagtartóba. Fekete színű műanyag lemezre helyezett, fekete színű kárpit robotikusan egy futószalagra kerül felhelyezésre, majd ezt követően innen a fűtött zónába kerül.

Az infravörös fűtőrendszerrel meghatározott időn keresztül fűtik az alkatrész alsó és felső részét. Ezután a felmelegített lemez a formázószerszámba kerül továbbításra, ahol lassú préseléssel elnyeri a kívánt formát. A komponens ezt követően a forma belsejében lehűl,ezt követően körbevágják, majd kiveszik a formázószerszámból.

A folyamat végén az elért eredménnyel rendkívül elégedett volt az ügyfél. Lenyűgözte egyfelől, hogy a kerámia infravörös sugárzók milyen gyorsan elérték a kívánt hőmérsékletet, másrészről, hogy milyen könnyedén sikerült az infravörös fűtőberendezéseknek a beállított fűtési hőfokot megtalálni, illetve azt stabilan tartani.

A Ceramicx azóta már másik projekten dolgozik együtt ugyanezzel a vállalattal, és egy további infravörös berendezést is leszállított már ennek a cégnek.

 

Bejelentkezés

Signup

Register